Activiteiten

 

Workshops

In een workshop maak je onder mijn begeleiding een origineel mozaïekwerk.
MoZaEnZo organiseert diverse soorten workshops, zoals glas-op-glas, mozaïeken met servies, met keramische tegelstukjes etc. Zie de agenda.
Je kunt ook zelf een workshop boeken voor 2 of meer personen via mozaenzo@live.nl, datum en tijd zijn op afspraak in te plannen.
Weet je dat het heel leuk is om met een groep(je) vrienden, familie, collega’s een workshop te doen? Je kunt samen een werkstuk maken voor een verjaardag, jubileum, huwelijk, geboorte, afscheid, nieuwe woning, het bedrijf, of gewoon iets maken voor jezelf.

Cursussen

Een cursus mozaïek bij MoZaEnZo bestaat meestal uit 6 lessen van 2,5 uur. De begeleiding is intensiever dan bij een workshop en je leert meer mogelijkheden kennen en toepassen met mozaïek. Ik geef  verschillende soorten cursussen: de basiscursus, de vervolgcursus, een cursus met serviesgoed, met Smalti, met getrommelde glasstukjes en glas -op-glas. 

Basiscursus

Cursus 1, 6 x 2,5 uur

In de basiscursus maak je een uniek werkstuk, waarbij je 5 verschillende knip- en legtechnieken leert. Een heel goede basis om verder te gaan. Het werkstuk kan een leuk dienblad zijn of een schaal waar je kaarsen op kunt zetten of fruit op kunt leggen. In elke les leer je een nieuwe techniek. Eerst ga je kleuren uitzoeken, knippen en plakken. In de laatste les ga je voegen en het werkstuk verder verfraaien (als je dat wilt) door het verven van de randen met acrylverf. Bij deze cursus is het materiaal, het te mozaïeken voorwerp, koffie/thee en gezelligheid inbegrepen.

Vervolgcursus

Cursus 2, 6 x 2,5 uur

In de vervolgcursus mozaïek je een tableau waarbij de technieken die je in de basiscursus geleerd hebt verder uitgebreid worden. In deze cursus komen Opus (verschillende ritmes in de achtergrond) en Andamento (verschillende verlopen van de tegelstukjes in het onderwerp) centraal te staan. Eerst ga je kleuren bepalen, dan knippen en plakken volgens deze technieken. In de laatste les ga je voegen en het werkstuk verder verfraaien (als je dat wilt) door het verven van de randen met acrylverf. Alle materialen, het tableau en koffie/thee en gezelligheid zijn inbegrepen.

 

Cursus met serviesgoed

Cursus 3, 6 x 2,5 uur

In deze cursus maak je een wandtableau. We bekijken hoe je uit serviesgoed goede stukjes kunt knippen die je dan gaat gebruiken in je werkstuk. Een combinatie van serviesgoed en tegelstukjes is mogelijk. Je brengt je eigen oude serviesgoed mee als basismateriaal. Het werkstuk wordt meestal gevoegd. Het is voor deze cursus wel handig als je al wat ervaring hebt met mozaïeken.

Cursus Smalti

Cursus 4, 6 x 2,5 uur

Ook in deze cursus ga je een wandtableau maken, maar nu met Smalti. Dit  zijn kleine glazen steentjes die worden gefabriceerd volgens een arbeidsintensieve oud-Romeinse procedure. De kleuren zijn heel intens. Het oppervlak van de steentjes is onregelmatig wat voor een speciaal effect zorgt. Het is niet zo eenvoudig om met Smalti te werken, het vraagt ​​een andere verwerkingstechniek, de steentjes zijn vrij lastig te knippen, maar het resultaat is geweldig!

Let op: mozaïekervaring is vereist. Het materiaal is duur!

Cursus met getrommelde glasstukjes

Cursus 5, 6 x 2,5 uur

Bij deze cursus zijn er 2 mogelijkheden. We maken een huisnummer op een houten ondergrond( 3 lessen), of we mozaïeken een glazen schaal met glasstukjes( 6 lessen). Zelf vind ik deze stukjes heerlijk materiaal om mee te werken en de resultaten zijn altijd mooi. Hier word je echt rustig van! Als het mozaïeken gedaan is, wordt het werkstuk bijgevoegd.

Cursus glas-op-glas

Cursus 6, 3 x 2,5 uur

Op een glazen glasplaat ga je mozaïeken met doorzichtige kleine glasstukjes. Je kunt je eigen voorstelling bepalen en als je eventjes vastloopt, ben ik er natuurlijk om je weer een “duwtje” te geven. Het is mogelijk om er een systeem aan te maken om je werkstuk voor het raam te hangen. Zo zal je werk het mooiste effect geven. Voor deze cursus is ervaring met mozaïek niet per se nodig. Voegen  doen we niet in deze cursus.

Strippenkaart

Als je voor de gezelligheid, als hobby, regelmatig wil komen mozaïeken, kun je gebruik maken van de “STRIPPENKAART 5 + 1” . Met deze kaart kun je vijf dagdelen (à 2,5 uur) aan de gang bij MoZaEnZo, voor € 57,50, plus één dagdeel gratis. De strippenkaart is een jaar geldig. Na een workshop van een cursus kun je dus zelfstandig mozaïeken voor een prikkie per dagdeel.

Bij de strippenkaart is het gebruik van gereedschap, koffie/thee inbegrepen. Mozaïektegels en glas zijn bij ons verkrijgbaar voor een schappelijk prijsje. Je kunt je eigen te mozaïeken voorwerp meenemen of in het atelier kopen, (denk aan schalen, glazen potten, tableaus etc.). Ook heel leuk om cadeau te geven! Je kunt komen “strippenkaarten” op  dinsdag van 10.00 – 12.30 uur en donderdag van 19.30 – 22.00 uur. Op de dinsdagochtend is er nog plaats, voor de donderdagavond zul je even op de wachtlijst moeten.

Neem voor een afspraak of reservering contact op met MoZaEnZo.