Activiteiten

MoZaEnZo organiseert allerlei soorten cursussen en workshops. Als je meer wilt weten over de hieronder genoemde activiteiten, aarzel niet om contact met mij op te nemen. Heb je zelf een idee dat er niet bij staat? Dan kan je ook altijd bellen of mailen!

Bekijk ook eens wat er zoals gemaakt wordt op een workshop of cursus.

Workshops

In een workshop maak je onder professionele begeleiding een origineel mozaïekwerk.

Een workshop kun je boeken voor 2 of meer personen via mozaenzo@live.nl, datum en tijd zijn op afspraak in te plannen.

Door het jaar heen organiseert MoZaEnZo diverse workshops zoals “Workshop Rondedans”, “Lichtjes in de Duisternis” EnZo. Actuele workshops staan in de nieuwsbrief en in flyers.

Weet je dat het heel leuk is om met een groep(je) vrienden, familie, collega’s een workshop te doen? Je kunt samen iets maken voor een verjaardag, jubileum, huwelijk, geboorte, afscheid, nieuwe woning, het bedrijf Enz Enz. Dit kan in Atelier MoZaEnZo, maar ook op locatie.

Cursussen

Tijdens een cursus mozaïek bij MoZaEnZo leer je in 6 lessen heel veel over mozaïek. Je maakt hierbij een uitgebreider werkstuk dan tijdens een workshop. Er zijn 2 soorten cursussen: beginners- en vervolgcursus.

Beginnerscursus

Cursus 1, 6 x 2,5 uur

In de beginnerscursus mozaïek je een mooi tableau, waarbij gebruik gemaakt wordt van 5 verschillende kniptechnieken. Een prachtige basis om mee verder te gaan. Het tableau kan een leuk dienblad zijn of een schaal waar je kaarsen op kunt zetten of fruit op kunt leggen. Het kan ook een artistiek pronkstuk zijn voor een mooi plekje in je huis. In de eerste vier lessen ga je kleuren uitzoeken, knippen en leggen. In de laatste les ga je voegen en het werkstuk verder verfraaien (als je dat wilt) door het verven van de randen met acrylverf. Hierbij is inbegrepen het materiaal, het te mozaïeken voorwerp, koffie/thee en gezelligheid.

Vervolgcursus

Cursus 2, 6 x 2,5 uur

In de vervolgcursus mozaïek je een wandtableau waarbij de technieken die je in de beginnerscursus geleerd hebt verder verfijnd worden. Bovendien ga je aan de slag met nieuwe legtechnieken, volgens de Opus (verschillende ritmes in de achtergrond) en Andamento techniek (verschillende verlopen van de tegelstukjes in het onderwerp). In de eerste lessen ga je kleuren bepalen, knippen en leggen. In de laatste les ga je voegen en het werkstuk verder verfraaien (als je dat wilt) door het verven van de randen met acrylverf. Hierbij is inbegrepen het materiaal, het te mozaïeken voorwerp, koffie/thee en gezelligheid.

Strippenkaart


Als je gewoon af en toe eens lekker wilt mozaïeken, zonder er thuis rommel van te hebben, hebben wij de “STRIPPENKAART 5 + 1” bedacht. Hiermee kun je vijf dagdelen (à 2,5 uur) komen mozaïeken bij MoZaEnZo, voor € 55,-, plus één dagdeel gratis. De strippenkaart is een jaar geldig . Na een workshop of cursus kun je dus zelfstandig mozaïeken voor € 11,- per dagdeel.

Bij de strippenkaart is het gebruik van gereedschap, koffie/thee inbegrepen. Mozaïektegels en glas zijn bij ons verkrijgbaar voor een redelijk prijsje. Je kunt  je eigen te mozaïeken voorwerp meenemen of je kunt ook in het atelier voorwerpen kopen, (denk aan schalen, glazen potten, tableaus e.d.).  Ook heel leuk om cadeau te geven! De tijd waarop de strippenkaart gebruikt kan worden is op dinsdag tussen 10.00 – 12.30 uur en donderdag 19.30 – 22.00 uur. Wel graag van tevoren via het contactformulier op deze website laten weten dat je komt.

Neem voor een afspraak of reservering contact op met MoZaEnZo.